HappiParent 2021 - Azmierul

Azmierul @aeraslock

Grounded Pilot & Dad of Ali, Aliaa & Alisa

Having twins means double the trouble, double the mess, double the cost, double the happiness. DOUBLE THE REZEKI too.

TOP PICKS

 

Kulit Aliaa macam kulit mommy dia, agak sensitif, habuk sikit terus gatal, salah guna sabun, terus kulit jadi kering. Lepas dah seminggu pakai sabun baju, softener, wet wipes & bottle cleanser dari K-Mom, all I can say is aku salah! It works! Bau pun sedap. Memang kalau boleh semua rumah kena ada.

 

See Product

Asalnya Momama Intelligent Bottle Warmer ni untuk panaskan susu for twins bila pergi jalan or balik kampung. Kadang-kadang bila kerja shift maam, aku guna untuk panaskan kopi. Since dia wireless dan kecil, senang nak bawa travel. 

 

See Product

Basically, tak ada dah botol bersepah, nak jemur botol, tak jumpa puting sebabnya Haenim UV LED Sterilizer can do it all dari Keringkakan > Sterilize > Simpan Botol. So kalau ade mak-mak bapak-bapak yang jenis sakit mata tengok botol bersepah dekat luar, believe me, this thing helps make it look neat!

 

See Product

Tiga orang askar means 3x ganda barang kena pack bila keluar jalan. Wife aku pulak jenis rajin bekal makanan, snack, air (risau anak dia takde makanan dekat luar).

Kitorg pakai Starwalker X & Milano 2.0 by Princeton. Style la jugak design dia, tak nampak sangat macam diaper bag and yang penting boleh sumbat semua benda.

 

See Product

We decided to get the Stokke Flexibath XL so that the twins can get in it together. Whether it's for bathtime or water play, it's large enough for both of them. Best of all, it folds compactly and very slim when not in use. Perfect for apartment living.

 

See Product

Now that it's MCO again and we can't go out, it's the best time to send our stroller for deep cleaning. The last time I washed this stroller was when my firstborn was about one year old, and that was REALLY long ago. The Happiclean service in Happikiddo Care Service Centre also deep cleans car seat, baby carrier, baby cot or just about anything you need help with cleaning. Not just that, the cleaning is very detailed with UV sterilising and cling wrapping to sum it up, They also do home pick-up and drop-off. 

Buzz them at +6012-3368906 to schedule an appointment.

Sejak pakai Blueair Blue 3210 Air Purifier nie,  Ali tidur malam tak gatal-gatal or tersumbat hidung dah. Also, it's very quiet. Tak ganggu our sleep langsung, kadang-kadang tu even terlupa it's on. Ada 3 Speed setting.
Serious ringan, korang takkan terpikir dua kalilah nak pindah2 kalau korang selalu move around the house. So aku pindah masuk office, pindah letak living room, pindah letak bilik tido, bila perlu, senang sangat!